Новини

20 години Благотворителна кампания "Осиновете Врачанско Семейство

На денят на християнското семейство – 21.11.2022г. бе даден старт на 20-тото юбилейно издание на кампанията „Осиновете врачанско семейство”.

За тези 20 години кампанията получи широк отзвук сред врачанското общество. Хората, които са с големи сърца, дариха  обич и милосърдие на децата на повече от 2200 семейства.

На церемонията по откриването присъстваха народни представители, кмет, областен управител, общински съветници, директори на детски градини и училища, представители на частни и държавни организации, граждани.

Слово на г-жа Евелина Васкова - пресдедател на УС на СНЦ ДНТ

Добър ден!

Честит 20 –ти  рожден ден на най-милото, родно врачанско дарителско общество!

20 години пред мен са като на филмова лента, и като обърна взор назад виждам първата година на най-ценната, неповторима анонимна дарителска кампания.

Спомням си с умиление Първата кампания – нетърпелива, тръпнеща, малко свенлива, като врабче след дъжд със свита перушинка и ококорени очи. И изведнъж през навъсеното ноемврийско небе, се прокрадна един топъл слънчев лъч – лъчът на надеждата, огря го, а то разтърси перушинка, направи крачка, две и полетя със слънчевия лъч във времето – година, две, три, та чак до 20 година. Този слънчев лъч стопли и отвори душите и сърцата ни за милост, за дарение, да правим щастливи най-скъпото, каквито са децата.

Мисля си, че това е магия, която става на Коледа – нито пандемия, войни и скъпотия, няма да спре това могъщо велико чувство – това желание да правим добро в името на най-ценното – усмивката на едно дете, дете на което очичките му блясват, че дядо Коледа е дошъл с торбата с подаръци.

Мисля си, че дарителството е признание, дълбоко залегнало в душите ни и което ние със съпричастност, с почитание, със скромност го показваме, за да направим детския свят по-щастлив и добър.

Човек е най-висок, когато се наведе да помогне на дете!

Ейбрахам Линкълн

Бъдете благословени дарители и приятели на перото. Дълбок поклон пред всички за голямото доверие с което ни обгръщате.

Бъдете живи и здрави. Нека Бог да ви пази и от сърце ви пожелавам за настъпващите хубави християнски празници много здраве, топлина, човещина и обич!

Евелина Васкова

Председател на УС на СНЦ ДНТ-Враца

По Коледа стават чудеса ….

                   

На церемонията за първи път беше връчен приз „Дарител на годината” на  адвокат Ивац Митов. Връчена беше и наградата „Инженер на годината” на  инж. Емил Иванов.

Подаръците

 

<< Върнете се на предишната страница