Новини

Благотворителната кампания “Осиновете Врачанско семейство”

          За 14-та поредна година Дома на науката и техниката  - Враца в партньорство и с други НПО от региона организират Благотворителната кампания “Осиновете Врачанско семейство”.
          По традиция тържеството се проведе на 21 ноември – Деня на Християнското семейство. Празникът започна с химна на кампанията песента на Емил Димитров „Ако си дал”, след което продължи с музикална  програма, която изнесоха децата от ДГ „Българче”.
          Във фоайето на Читалище „Развитие” коледното дърво бе препълнено с картички, съдържащи нуждите на 108 деца.
          В кампанията "Осиновете врачанско семейство" се събират дрехи, обувки, играчки, книги, учебни помагала и парични средства за 108 деца на възраст от 2 до 9 години и техните семейства в крайна нужда.
          Официални гости на събитието бяха зам. – председателят на Народното събрание Явор Хайтов, народните представители Петя Аврамова и Красен Кръстев, областният управител Малина Николова, зам. – облатните управители Мирослав Комитски и Ирина Николова, както и Калин Каменов, кмет на Община Враца, който първи си „осинови дете”. За пореден път желаещите да дарят усмивка се оказаха повече от децата и за броени минути всичките деца бяха „осиновени”.
          Подаръците ще бъдат събирани до 16 декември, така че преди Коледа всички деца от Благотворителната кампания да получат „усмивка”.

<< Върнете се на предишната страница