Новини

„Инжинер на годината” и „Учител на годината” на Област Враца

За поредна година „Дом на науката и техниката” Враца организира конкурси „Инжинер на годината” и „Учител на годината” на Област Враца.
На тържество по повод Деня на народните будители бяха раздадени призовете на спечелилите конкурсите „Инжинер на годината” и „Учител на годината”.
Секретарят на УС връчи плакет и парична награда за „Инженер на годината” за област Враца на инж. Димитър Варганов. Инж. Върганов има определен принос в разработката и маркетинга на спечелилата златен медал на международния панаир ЕЛТЕХ 2014 - Пловдив светодиодна високоефективна и нискостойностна лампа за производствени помещения Prolight.
Призът „Учител на годината с най –значим принос в подготовката на ученици, изявени в науката и техниката през съответната година” получи Анита Якимова - учител по английски език. Дамата получи почетен плакет на СНЦ "Дом на науката и техниката" – Враца и  парична награда.
На тържеството бяха наградени с книга и десет от най-изявените дейци от всички прослойки на врачанската интелигенция, съставляващи една постоянна аудитория активисти, свързани с общи идеи и цели. 
На събитието археологът Нарцис Торбов от Регионалния исторически музей във Враца изнесе презантация за оловните ядра за прашка от колекция Ватеви (ново-желязна епоха V – I в. пр. Хр.).

<< Върнете се на предишната страница