Новини

Осиновете Врачанско семейство

За 13-та поредна година врачани отвориха сърцата си и с неистов трепет се включиха в благотворителната гражданска инициатива “Осиновете Врачанско семейство”. 81 деца от социално слаби семейства в Община Враца, получиха в навечерието на Коледа подаръци, осигурени от врачанската общественост, граждани, бизнес и ученици от местните училища.
Тържественото откриване стана във фоайето на читалище „Развитие” с химна на кампанията „Ако си дал”, изпълнен от доброволец от Младежки център към Община Враца. Тържеството продължи с музикална  програма, която изнесоха децата от ОДЗ „Българче”.
„Благодаря, мои съграждани! Благодаря, добри хора! Дълбок поклон за вашата доброжелателност, за вашата състрадателност, за това че дълги години ни дарявате с доверие, за да върнем детските усмивки и топлите майчини сълзи на признателност, когато като неканен гост на вратата се почука и дядо Коледа влезе в дома им, пред слисаните погледи на семейството с торба с подаръци.
Нищо не е по затрогващо, по затоплящо, по трепетно, когато неочаквано, без покана, ти даряваш доброта – нищо не може да те спре, нито калните и мокри пътища, сняг и киша, може да отнеме това искрено и вълнуващо преживяване – щастливи детски усмивки, огряни от лъчите на Коледната звезда в навечерието на Бъдни вечер.
Блажени са тези, които даряват без условности, без режанш, просто, защото имат голямо сърце. Благодаря”, с тези думи председателят на УС на СНЦ „ДНТ” физ. Евелина Васкова се обърна към всички дошли да помогнат на децата в неравностойно положение.
Официален гост беше кметът на Община Враца Калин Каменов, който откри кампанията и първи си „осинови дете”. Сред присъстващите на тържеството бяха и зам. областните управители Ирина Иванова и Мирослав Комитски.
За първа година се проведе конкурс за есе на тема „Ако си дал”, който бе спечелен от Ралица Петрова. Организаторите обявиха конкурс за лого на инициативата.

<< Върнете се на предишната страница