Новини

Деня на народните будители

          И тази година по традиция в Деня на народните будители врачанската техническа интелигенция се събра да почете празника в Дома на науката и техниката - Враца.
          „Добре дошли на тържеството, посветено на народните будители - онези люде, със съвести - камбани и огнени сърца, благородно и саможертвено запалили душите си, за да лумне в безпросветния мрак светлината на народното просвещение и националната свобода!”, с тези думи г-ца Евелина Васкова председател на Управителния съвет на ДНТ се обърна към присъстващите.
          По повод празника доц. д-р Нарцис Торбов изнесе лекция на тема „Рогозенското съкровище от IV в. пр. Хр.”.
          Обявен за „Инженер на годината” беше инж. Борис Ивов Варганов от фирма „Интелигентни системи за сигурност” ООД - Враца. „Учител на годината” стана математикът от ППМГ „Акад. Иван Ценов” - Враца Максим Арсов Йорданов, отличен за най-значим принос в подготовката на ученици, изявени в науката и техниката. Всеки от двамата беше награден с почетния плакет на ДНТ и парична сума от 100 лева. Награди получиха и доц. д-р Нарцис Торбов, инж. Цветан Братоевски, инж. Цветомила Христова, Мая Генкова, Людмил Спасичков, инж. Игната Станимирова, Светослав Тодоринов и Ирена Димитровска.

<< Върнете се на предишната страница